Modey Lemon – Season Of Sweets

Modey Lemon - Season Of SweetsHet is makkelijk verdwijnen in de Bermudadriehoek die gevormd wordt door – pak ‘m beet – Masters of Reality, Kyuss en Motorpsycho. Een stevige bluesrock-ondergrond, doordenderende woestijnriffs en een gevoel voor melodie die niet van deze wereld is, dat zou de paradijselijke plek moeten zijn in de muzikale variant van de Caraïbische Oceaan. En nee, ook powertrio Modey Lemon heeft die plek niet gevonden met Season Of Sweets. Een track als “It Made You Dumb”, met prachtige koortjes, weet bijna dat Bounty-gevoel op te roepen, net als “Become A Monk” (die Black Sabbath-bas!), maar zijn daarmee wel de grootste uitschieters op deze plaat. Een teveel aan experimenteerdrang en ongericht gitaar- en synthesizergeweld maken Modey Lemon ‘s derde plaat behoorlijk onevenwichtig. Tegenover de eerder genoemde tracks staat bijvoorbeeld de ruim tien minuten durende en wel heel erg aan Motorpsycho refererende afsluiter “Live Like Kids”. Als je niet verdwaalt in de Bermudadriehoek dan wel in de woestijn. Gelukkig prefereer ik de desolate eindeloosheid van de woestijn boven het zoute water van de oceaan, zodat er onder aan de streep toch nog een plus blijft staan.


mij=Birdman / Munich

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top