Andy Dale Petty – All God's Children Have Shoes

andy_dale_petty-all_ gods_children_have-shoes.jpgHet is een prachtig ‘historisch’ verhaal. Held King Khan ontdekt een 18-jarige jongeman die zijn dagen doorbrengt met het springen op treinen en met het maken van muziek op zijn banjo/gitaar. Opnames stuurde Khan naar Voodoo Rhythm-platenbaas Reverend Beat-Man. Hij (Andy Dale Petty) mocht een album opnemen en dat ligt nu met All God’s Children Have Shoes in de schappen. Het hoofdmenu bestaat uit traditionals en bewerkingen van liedjes, zoals die van Bob Dylan (“Walking Down The Line”), Johnny Cash (“He Turned The Water Into Wine”) en John Fahey (“Sunflower River Blues”). Een onbekend nummer “The Hour Is Near” is naar ik aanneem speciaal voor hem geschreven. Het schrijverstrio Z. Jefferies, R. Tidwell en M. Bryant worden in ieder geval in de inlay bedankt, Zach Jefferies speelt nog een moppie piano op dit nummer mee. Deze acht nummers worden aangevuld met vijf nummers van Andy Myers. Ook hij wordt bedankt in het boekje, maar het zou me niet verbazen als dit de echte naam is van Andy Dale Petty. Ik betwijfel dan ook of de rest van het verhaal klopt. Wat ik wel weet is dat het een album is geworden waar liefhebbers van het pure countryrootsgenre niet door teleurgesteld zullen worden. Hoogstens door de lengte. Een half uur vind ik persoonlijk wat aan de korte kant, maar de nummers zijn wel alle dertien goed. Dat dan weer wel.


mij=Voodoo Rhythm / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top