Anouk – Live At Gelredome

Anouk - Live At GelredomeIk moet toegeven dat ik me de afgelopen tijd in toenemende mate ergerde aan mevrouw Anouk. Alles wat er fout ging lag aan bandleden of de platenmaatschappij en optreden vond ze eigenlijk ook maar niks. Collega Stonehead was weliswaar gecharmeerd van haar nieuwe album, maar om de voor mij verkeerde redenen. De eerste single “Good God” vond ik aardig, maar te weinig reden om het album te gaan aanschaffen. Op dit live-album wordt duidelijk waarom ik dat ook vooral niet moet doen: de nieuwe songs bevatten relatief veel soul, en dat is wat mij betreft niet haar sterkste kant. Tot zover het slechte nieuws. Nou ja, en dat dat nieuwe werk – begrijpelijkerwijs – zwaar vertegenwoordigd is: op de 2 dvd’s staan tien van de elf songs, op de enkele cd maar liefst acht. Misschien is dat wel de reden dat de cd me stukken minder beviel dan de dvd. Dat blijft natuurlijk wel een kwestie van smaak. Wie het nieuwe album wel goed vindt, kan deze cd/2dvd-set blind aanschaffen. Anouk is ontspannen en in vorm en de band van jonge honden verrast me zeer positief. Waar op het vorige live-album de zeer ervaren bandleden te weinig ruimte kregen, heeft deze jonge band alle kwaliteiten nodig om het materiaal goed voor het voetlicht te brengen. Je hoort dan ook dat deze band enorm zijn best moet doen. Dat dat ze uiteindelijk ook goed lukt, is alleen maar een compliment extra. Met name het Hammondorgelwerk van toetsenist Thijs Boontjes deed mij erg veel plezier – ik ben dan ook een sucker voor Hammondorgel in rocksongs. Nog steeds vind ik het aantal mid-tempo songs te hoog, maar wie dat geen probleem vindt heeft hier een prima livedocument. Om twee simpele redenen: de productie is minder volgemetseld en – nog veel belangrijker – er straalt meer plezier vanaf.


mij=Dino Music / EMI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top