Bodies Of Water – A Certain Feeling

Bodies of Water - A Certain FeelingHet is jammer dat bij deze recensie alleen maar een hoesje afgebeeld staat. Fraaier was geweest als er ook een fotootje van de cd of de inlay bij zou staan. Dan zag je gelijk wat voor een gezellige snorremansen er in Bodies of Water zitten. Als de afgebeelde mannen inderdaad David Metcalf en Kyle Gladden zijn. Maar dat lijkt me vrij zeker. Zij zijn de helft van de band. De andere helft bestaat uit Meredith Metcalf (inderdaad, de vrouw van David) en Jessie Conklin. Zo’n echtpaar in een indieband, dat doet eigenlijk altijd goed. Heerlijk altijd als man en vrouw soepel op elkaar ingespeeld samen zingen en je ze bijna verliefd naar elkaar ziet staren. Daarom vind ik Mates of State ook zo leuk. Het toevoegen van nog twee bandleden en met regelmaat blinkend koperwerk maakt het geluid van A Certain Feeling lekker vol. Dat kan zowel resulteren in melodramatisch (het slepende “Keep Me On”) als in uitbundig uptempo (het naar een climax toewerkende “Even In A Cave”). Beetje vreemde eend in de bijt is het bijna ouweschool progrock-achtige “Darling, Be Here”. Maar misschien schuren deze en de andere Arcade Fire-adepten van deze wereld uiteindelijk wel dichter tegen die jaren zeventig aan dan ze zelf zullen toegeven. Met of zonder snor.


mij=Secretly Canadian / Konkurrent

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top