Creedence Clearwater Revival – Collected

Creedence Clearwater Revival - Collected ‘Wat fijn, heb je gewoon leuke muziek meegenomen voor in de auto in plaats van weer een cd om te recenseren?’
‘Dat mocht je willen. Ik heb wel vooral muziek meegenomen waarvan ik denk dat jij het wel te pruimen vindt.’
‘Dit is meer iets voor mijn vader lijkt me.’
‘Ja, Creedence Clearwater Revival is wel helemaal zijn tijd. Al ben ik er zelf wel verbaasd over hoeveel van hun liedjes ik ken. Die band heeft meer krakers op hun naam staan dan ik ooit verwachtte.’
‘Maar “I Put A Spell On You” is toch al veel ouder?’
‘Dat klopt. Ze hebben ook aardig wat klassiekers van een lik verf voorzien. “I Put A Spell On You” is van Screamin’ Jay Hawkins. En “Suzie Q” en “Good Golly Miss Molly” zijn ook niet van CCR. Ik dacht eerst dat een liedje als “Proud Mary” ook een cover was maar dat is het niet.
‘Dat is toch van Ike & Tina Turner?’
‘Daar kennen jij en ik het van, maar het komt toch echt uit de pen John Fogerty. Net als bijvoorbeeld “Bad Moon Rising”, “Who’ll Stop The Rain” en “Have You Ever Seen The Rain”. Dat we dat allemaal niet weten is ook niet zo raar. De band ging uit elkaar voordat jij en ik geboren waren. Dus dat we de feiten niet helemaal op de rij hebben is misschien niet zo heel raar.’
‘Ik vind het in ieder geval lekkere muziek zo op de snelweg richting vakantiebestemming.’
‘Ik bedoel maar. En die fijnheid gaat gewoon drie cd’s lang door. Dan zijn we hopelijk Hamburg al voorbij.’


mij=Universal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top