Samamidon – All Is Well

samamidon-all_is_well.jpgOnder de naam Samamidon brengt de Amerikaan Sam Amidon al enige jaren cd’s uit waarop hij traditionals op geheel eigen wijze vertolkt. Deze cd, die folknummers uit de Appalachen (een berggebied in Noord-Oost Amerika) bevat, is opgenomen op IJsland, een land dat de laatste jaren erg in opkomst is in de popmuziek. Met Sam’s hese stem en de ingetogen benadering van zijn nummers doet hij al snel denken aan iemand als Nick Drake of Sufjan Stevens. Of, meer recent, aan Bon Iver, die toch een redelijk opmerkelijke opmars heeft gemaakt met zijn akoestische songs. De basis op All Is Well wordt gevormd door de stem van Sam, en zijn gitaar. Als er al meer instrumenten tevoorschijn worden
getoverd, is dat heel subtiel, met wat strijkers en blazers of bijvoorbeeld de Uilleann pipes in “Fall On My Knees”. Een hoogtepunt is het zeer fraaie “Saro”, dat volgens de overleveringen uit 1749 stamt. Sam doet het klinken alsof hij het zojuist geschreven heeft. Een verdienste op zich. Dit is geen achtergrondmuziek, maar muziek om via je koptelefoon heel goed op je in te laten werken.


mij=Bedroom Community

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.