Nihill – Krach

nihill-krach.jpgBlack metal staat of valt bij de ongemakkelijke, ziekmakende, intens dreigende en verontrustende sfeer. Kan een band dat gevoel niet overbrengen, dan wordt de relatie van de betreffende blackmetalband en ondergetekende acuut verbroken. En dan kunnen er nog zoveel corpsepaints en bloedcapsules aan te pas te komen, zonder die sfeer blijven het poseurs. De echte echte zwart metalen orkestjes mogen echter blijven; Leviathan, Nortt, Wold, Lurker Of Chalice. Om bang van te worden en o zo geweldig. Voeg er vanaf nu ook maar gerust Nihill aan toe, want hun mengeling van zware, dreigende black metal en donkerder-dan-donkere ambient is behoorlijk indrukwekkend. Zo indrukwekkend zelfs dat de komende twee Nihill-albums op het Hydrahead-label gaan uitkomen. Indrukwekkender is echter nog het feit dat het de band gelukt is om de donkere ambient geen opvullertje te laten zijn, maar een volwaardig en overtuigend aspect in het totaalgeluid. En als dan ook nog blijkt dat de band wellicht (dat is nooit helemaal duidelijk bij blackmetalbands die zich in duistere nevelen hullen) uit Nederland komt, kan er niets anders gezegd worden dat we alleen maar heel blij worden van deze intens zwarte, nihilistische vorm van metal die Nihill voortbrengt. Daar drinken we nog een kelk vol bloed op!


mij=Monumentum / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top