Turner Cody – First Light

turner_cody-first_light.jpgOp het moment dat ik dit stukje schrijf is het al wel zo’n drie weken geleden dat ik Turner Cody‘s First Light tot weekplaat had gebombardeerd. Normaliter komen stukjes wel redelijk makkelijk uit mijn vingers, maar nu dus niet. De cd stond ook eigenlijk dagelijks op mijn cd-menu, maar de juiste woorden kwamen maar niet. Vandaag heb ik uiteindelijk maar de stoute schoenen aangetrokken. Er moest en zou nu echt een stukje komen! Turner Cody is een singer-songwriter die met First Light zijn tweede solo-plaat aflevert. Op de hoes zie je echter een band. En zo klinkt het album ook: als een bandplaat. Opperhoofd is dus Turner Cody die alles schreef en zingt en de rhythmgitaar beroert. Ik kan hier niets verkeerd over zeggen. Ik had het niet voor niets weekplaat gemaakt. Toch knaagt er iets. Ik moet namelijk wel erg aan anderen denken. Zo had “Underground” en “Corner of my Room” zo van Bob Dylan kunnen zijn of “Think About You Anymore” van Tom Waits. Zo kan ik nog wel verder strooien met namen. Maar ook al liggen muzikale referenties voor de hand, het is allemaal wel erg goed gedaan. En mensen als Dylan en Waits hebben mindere liedjes geschreven. Ook is de productie wat braaf. Al zijn de toeters die Jon Natchez bespeelt wel weer een fijne aanvulling en word ik vrolijk van de melodieën. Op 20 en 21 september is Turner Cody trouwens in ons land om zijn/hun kunnen te laten zien.


mij=Boy Scout / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top