Five Dollar Priest – s/t

Five Dollar Priest - s/tOnze favoriete geestelijke Reverend Beat-Man heeft niet langer het alleenrecht op een kerk met duivelse rochelblues. Vanuit New York komt de katholieke kerk de protestante Zwitser een antwoord geven. Five Dollar Priest is hun naam en hun variant van de blues is zo mogelijk nog grotesker, nog ranziger en wordt met nog meer geweld vanaf de kansel gepredikt. Maar Five Dollar Priest is dan ook vier man sterk, afkomstig uit erkende lawaaimakers als Pussy Galore, Swans en Foetus. New Yorkers als ze zijn, hebben ze een flinke tik van de schots-en-scheve No Wave meegekregen, getuige het krassende sax-geluid van James Chance (van onder meer The Contortions). En ook die andere bluuueeeezzzz-held, Jon Spencer komt even langs: hij speelt theremin (en zijn voormalige partner-in-crime Christina Martinez krijgt een bedankje in de liner-notes). Het lijkt wel één grote gezellige New Yorkse gemeente van het lawaai. Broeders en zusters van de smerige blues, aanbidders van de vuigste rock ‘n’ roll en dienaren van de noise, ziehier een nieuw pad dat u kan leiden naar de rock ‘n’ roll-hemel. U moet dan wel door de gevaarlijkste en donkerste stegen van New York, waar het stinkt naar urine, de ratten voor uw voeten wegschieten en wino’s en junkies u belagen. Maar dan is daar ook het Heilig Oliesel dat uw zonden wegwast in de vorm van een negen tracks tellende cd.


mij=Bang! / Sonic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top