Hero Destroyed – Hero Destroyed

Hero Destroyed - Hero DestroyedKort plaatje, korte recensie. Voor me (en in de spelert) ligt de debuut-EP van het uit Pittsburgh afkomstige Hero Destroyed, de allernieuwste signing van het toonaangevende Relapse-label. Dan weet je dat het om kwaliteit moet gaan, aangezien Relapse niet zomaar de eerste de beste band tekent. En Hero Destroyed delivers the goods, op een zelfverzekerde manier en met een zevental sterke songs. Dwars, technisch, lomp, creatief, agressief, zomaar wat steekwoorden die me tijdens mijn eerste luisterronde te binnen schoten. De bio doet verwoede pogingen om de band in de hoek van Burnt By The Sun en vroege Mastodon te duwen, maar ik hoor toch ook een hoop noisecore geluiden a la Botch en Converge voorbij komen. En dan is dit alleen nog maar een eigen-beheerproduct van iets meer dan 22 minmuten dat door Relapse alvast als voorproefje op het volgend jaar te verschijnen ‘echte’ debuut op de markt is gegooid. Dat belooft allemaal nog wat. Eindconclusie: topband in spe.


mij=Relapse / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top