Simian Mobile Disco – Fabriclive 41 / Sample and Hold

Vorige zomer schreef ik vier dancestukjes op deze log over Justice, Digitalism, Simian Mobile Disco en de Chemical Brothers. En eigenlijk kunnen die alle vier een update gebruiken. Van Justice is nieuw werk uit in de vorm van hun Dior Homme Spring Summer 09 Mix, en Pitchfork heeft een steengoed interview met ze. Digitalism heeft een weinig boeiende nieuwe mixcd op de markt gegooid die wel heel veel artiesten van de eigen platenmaatschappij bevat, en de Chemical Brothers komen met een nieuwe clip en een verzamelaar van hun Electronic Battle Weapons.
simian_mobile_disco-fabriclive41.jpgHet duo dat echter het grootst uitpakt is Simian Mobile Disco. Hopelijk veroveren ze zondag Lowlands met een zinderende liveset, na de saaie dj-set van vorig jaar. Maar je wéét het niet. De beste mix van 2008 tot nog toe is bij mijn weten gemaakt door de Bloody Beetroots en daar gaan James en James echt niet overheen met deel 41 in de Fabriclive-serie, dat ze afgelopen week verzorgden. Daar zijn vooral hun productionele talenten aanwezig. Oh, alle mogelijke filters en sirenes worden van stal gehaald, daar niet van (Deadmau5 vs Jelo, Perc & Fractal, Shit Robot) en er staat een klassieker van Green Velvet op, maar echt knallen doet Fabriclive 41 verder nergens. Het klinkt hooguit interessant, zoals SMD’s nieuwe track “Simple”, van de eerder dit jaar verschenen EP Clock, en hetzelfde kun je zeggen van de bijdragen van Moon Dog en Hercules & Love Affair. Wel een vinding is Raymond Scott, waarvan ik vermoed dat dat het origineel van LeLe’s “Skinny Jeans” moet zijn.
simian_mobile_disco-sample_and_hold.jpgRemixplaten kunnen opeens zomaar een doorbraak betekenen – kijk maar naar het remixalbum “DISCO” van Health, dat ongeveer vijfduizend keer zo vet is als het origineel. Bij Simian Mobile Disco is Sample and Hold het remixbroertje van debuutplaat Attack Decay Sustain Release van vorig jaar. Er staan wat fijne dingen op: Joakim‘s remix van “Hustler” heeft coole effectjes, Cosmo Vitelli zet een lekkere soulgroove onder “Hotdog” en Erol Alkan maakt een compleet ander nummer van “Love”. Dat geldt ook voor Chrome Hoofs typische spannende live gespeelde versie van “Clock”; knap gedaan. Helaas is het niveau verder niet zo hoog. Dieptepunt van Sample and Hold is Simon Bakers waardeloze eigen track, zogenaamd een ‘remix’ van het briljante “Sleep Deprivation”.


mij=Fabric & Wichita / V2

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top