J. Frank Wilson & The Cavaliers – The Definitive Collection

J. Frank Wilson & The Cavaliers - The Definitive CollectionHet is een tragisch, maar naar het schijnt waargebeurd verhaal dat verteld wordt in “Last Kiss”: de geschiedenis van twee jonge geliefden die met hun auto tegen een tractor botsen, met fatale gevolgen. Dit droevige verhaal echoot na in de geschiedenis van J. Frank Wilson & The Cavaliers. We spreken 1962 en J. Frank Wilson en zijn begeleidingsband nemen een aantal tracks op in een kleine studio. Eén van die liedjes is het door Wayne Cochran geschreven “Last Kiss”. Het wordt snel regionaal en later landelijk opgepikt. Een tour met The Animals vergroot hun populariteit, maar een auto-ongeluk geeft de carrière van J. Frank Wilson en zijn band een beslissende wending. Het was een tractor die het ongeluk veroorzaakte. Bij de crash kwam hun producer en ontdekker Sonley Roush om het leven. J. Frank Wilson raakte ernstig gewond en “Last Kiss” behaalde de eerste plaats in de grote hitlijsten. In 1991 overleed hij, bijna vergeten > en al jaren werkzaam in een verzorgingshuis. Op deze Definitive Collection is het grootste deel van wat The Cavaliers ooit opnamen verzameld, inclusief een aantal rarities. Het laat een jonge Amerikaanse band horen die de British Invasion meemaakt. In het begin klinken ze nog als de ideale schoonzonen die toentertijd de hitparade domineren, later nemen ze een knallende versie van “Wine Wine Wine” op en jatten ze het riffje van “I Want To Hold Your Hand” voor hun eigen “Not This Time”. Het is geen compleet overzicht, want zo geven de samenstellers eerlijk toe: “Ding Go The Chinese” en een aantal andere tracks ‘are ommitted because they are just plain awful.’ (Ken je overigens de originele gitarist van deze band, dan vind je hier een oproepje van de originele toetsenist die naar hem op zoek is.)


mij=Cicadelic / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top