Los Bomberos – Brand!

los_bomberos-brand.jpgKinderen kiezen zo hun beroepen als je ze vraagt wat ze willen worden. Zag jij je toekomst immers niet als piloot, astronaut, politieagent, bakker, juf of zuster? Sommige volwassenen blijven altijd kind. Zo is de vertaling van de bandnaam van de Groningse Los Bomberos, de brandweermannen. De brandweermannen zijn echter in werkelijkheid geen brandweerman. Nee, ze maken muziek. Maar uiteraard wel muziek die moet branden, dus hebben ze zich gericht op de muziek die in de Latijns Amerikaanse landen gespeeld wordt. Giet hier een popsausje overheen en denk er teksten in het Nederlands, Spaans en Gronings (!) bij en je hebt een idee hoe Los Bomberos klinkt. Brand! bevat dertien liedjes waaronder een bewerking van een liedje van Francisco Repilado. Eigenlijk zou met een albumtitel als Brand! en zo’n bandnaam de vonken van deze release af moeten springen. Ik vind het echter een wat mat gebeuren. De zang is niet het sterkste punt en de trompet/saxofoon blijven binnen de lijntjes. Net zoals de percussie. Toch heb ik zo’n vermoeden -al is het een beetje een dooddoener- dat het op het podium pas echt tot zijn recht komt. Ik hoop dat er dan ergens een kind is dat dan bij zichzelf denkt dat hij zanger, muzikant of danser gaat worden. Een zomers dansje dat hoort namelijk helemaal bij de swingende muziek van deze Groningers die op deze cd helaas bij mij nog geen vuurtje laten branden. Brand! Waar?


Mij=Silvox / Coast To Coast

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top