Pivot – O Soundtrack My Heart

Pivot - O Soundtrack My HeartDeze site draait op de weblogtool Movable Type. Maar ik merk steeds weer dat deze oude versie die we gebruiken niet meer kan wat wij allemaal willen om het voor jullie als lezertjes nog leuker te maken. Daarom zijn we ons aan het oriënteren of er geen beter alternatief is, zelf iets helemaal nieuws maken is namelijk veel te veel werk als je het budget hebt van bijna niets. Kans is best groot dat we uiteindelijk uit gaan komen bij Hollandsche waar om de boel te implementeren: Pivot. Maar daarvoor moet eerst bier gedronken worden met Pivot-knutselaar Bob en plaatjesfröbelkoning Peter. Hoe geinig zou het geweest zijn om die afspraak te maken rond het optreden op Lowlands van het Australische trio Pivot, maar ik heb in al mijn wijsheid besloten op dat moment in Denemarken vakantie te vieren. Da’s best jammer, want de recensies van het maniakale optreden van Pivot op De Affaire waren heel enthousiast. De cd-versie van de nummers zoals ze terug te horen zijn op O Soundtrack My Heart, zijn veel gestileerder. Da’s een groot verschil met hun geestverwanten en labelgenoten Battles die op cd je door hun wispelturigheid ook steeds weer een draai om de oren geven. Vooral het toetsenwerk van Pivot is vaak op een prettige manier wazig. Lange uitgerekte klanken toveren de Aussies uit hun synths, waar dan minstens zo weird vervormde gitaren over heen fladderen, terwijl de drummer de boel superstrak en gecontroleerd bij elkaar houdt. Het resultaat daarvan is op cd niet in alle elf de instrumentale nummers even sterk, maar laat je daarom alsjeblieft niet weerhouden om 17 augustus te gaan kijken op Lowlands. Al is het alleen maar om namens mij even dag te zeggen tegen Bob, dat hij daar zal staan lijkt me niet meer dan logisch.


mij=Warp / Rough Trade

One comment

  1. Stonehead

    Een kwartier geleden live gezien in Merleyn. Geweldig! De drummer is eigenlijk de kern (wie van de drie heren er drumt is overigens bijzaak) – met die lekker onvoorspelbare dreinen erin.
    Goed. En dan nu weer even 100 meter terug sprinten voor het tweede deel met HEALTH 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top