Raunchy – Wasteland Discotheque

Raunchy - Wasteland DiscothequeIk heb overal achterstanden in. Op mijn werk, met het huishouden, met betalen (bewust), met lezen, met films, met studeren en inderdaad u raadt het al, ook met recenseren. Wasteland Discotheque is inmiddels alweer twee maanden oud en onze Deense vrienden van Raunchy verdienen beter. Nu alle aandacht dit jaar wel naar hun landgenoten van Volbeat lijkt te gaan, kunnen ze elk steuntje in de rug gebruiken. Of het nieuwe materiaal daar goed genoeg voor is, moet nog blijken. Muzikaal is er in ieder geval niet bijster veel veranderd sinds de vorige cd Death Pop Romance. Neem wat ruige, metalen coupletten, wissel die af met melodieuze en catchy refreinen, gebruik wat zoete elektronica en cleane zangpartijen en je hebt de essentie te pakken. Over de gehele linie lijkt het gitaarwerk iets minder expliciet, met uitzondering van de stamper “Straight to Hell”. Het catchy-gedeelte laat wat op zich wachten. Het is allemaal wat subtieler, wat meer gedoseerd. Je moet goed opletten, maar het zit er wel degelijk in. Neem nummers als “The Bash”, “Welcome To The Storm” en het superverslavende titelnummer. Stuk voor stuk groeibriljantjes. Misschien dat het grote publiek het niet oppakt, je doet jezelf tekort als je hier niet even wat energie insteekt. De cover “Somebody’s Watching Over Me” moet je dan maar voor lief nemen. Dat is eigenlijk nergens voor nodig. Op eigen kracht moet het ook lukken.


mij=LifeForce / Suburban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top