Skipper / Cool Genius

Skipper - EPEen single of ep uitbrengen als voorbode voor je cd is misschien een beetje ouderwets – hip is vanzelfsprekend een liedje weggeven via internet – , maar gebeurt nog steeds. Gelukkig maar. Zo kreeg ik afgelopen week de fraai verpakte drie tracks tellende Skipper-ep in mijn brievenbus. En daar werd ik blij van. Het schijnt dat Mike Schepers, de man die schuil gaat achter Skipper, van oorsprong een sombere akoestisch tokkelende geest is in de lijn van Nick Drake. Nou, daarvan is op deze ep weinig meer terug te horen. Onder invloed van Corno Zwetsloot heeft hij al zijn liedjes door de mangel gehaald en opgeleukt met allerhande weirde soundscapes en loops. Daardoor komt hij in zijn liedjes te liggen op de kruising van Beach Boys en Flaming Lips, maar wel met een wat meer sombere inslag en veel samplegedoe. Het maakt zijn liedjes boeiend en vol details. Ik ben wel benieuwd naar de sobere originelen, want die moeten volgens mij ook bijzonder zijn.
Een stuk minder bijzonder is Beach, de release van Cool Genius. Dat klinkt lulliger dan ik het bedoel. Het is namelijk zo dat er net als op de vorige single Monkey Boy maar één liedje te vinden is op deze release. En ook dit liedje stond al op het sterke, vorig jaar verschenen album van deze Zwollenaren. Een herhaling van zetten dus. Dat doet natuurlijk niets af aan de kwaliteit van het liedje. Het is wel een lekkere funky track, met meerdere vreemde wendingen, die ik dan wel weer bijzonder kan noemen. Maar de volgende keer graag een ouderwetse ep met nieuwe of live-uitvoeringen van oude nummers, remixen of voor mijn part akoestische versies, want een one-track-cd is voor het grote publiek volgens mij niet meer interessant.


mij=Subroutine / Konkurrent & Goomah

One comment

  1. Uhm, effe een berichtje van de componist van het liedje Beach hiero… Deze single is helemaal niet bedoeld voor “het grote publiek” of voor de verkoop. Het is een promotieplaatje om onze virtuele single Beach op de radio of, zoals hier, in een recensietje te krijgen… Dus, klein misverstandje… Wel kan ik melden dat we binnenkort wat mooie nieuwe liedjes op vinyl gaan ploffen. Beter? Groeten, Bauke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top