ThanatoSchizO – Zoom Code

ThanatoSchizO-Zoom_Code.jpgVoor mij is Moonspell de enige Portugese band die ik ken. Maar daar kan ik nu mooi een tweede naam aan toevoegen, ThanatoSchizO. Deze zevenkoppige band maakt (progressive death)metal met de bekende basisverdeling: drums, bas, gitaren, keyboard. De zang wordt verzorgd door een cleane zanger en zangeres, aangevuld met een grunter. Wat hen laat opvallen tussen al die andere bands en hen een eigen gezicht geeft is onder andere het gebruik van extra instrumenten als de viool en de concertina in een aantal nummers, als ook het niet schuwen van de nodige (electro)samples, zoals gebruikt in “The Shift”. En dan gebruiken ze het gelukkig niet enkel en alleen omdat het kan, maar juist omdat het in de nummers goed past. Hierdoor klinkt hun muziek behoorlijk verfrissend en een mooie bijkomstigheid is dat het ook nog eens hele aardige nummers zijn. Muzikaal zit het dus wel snor. De cleane vocalen van zanger Eduardo Paulo zijn helaas niet goed. Zijn zang komt veelvuldig domweg te zwak over, zeker ten opzichte van de muziek. Zangeres Patricia Rodrigues heeft ook een paar mindere momenten, maar verder is ze een prima zangeres die goed bij deze muziek past. De grunts zijn diep, van prima kwaliteit en goed aanvullend bij de rest van de zang. Maar het blijft jammer van de zanger, die haalt het niveau teveel naar beneden.


mij=My Kingdom / Sonic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top