Moonspell – Night Eternal

moonspell-night_eternal.jpgAlweer veertien jaar timmert Moonspell aan de weg, en maken ze muziek met een eigen kenmerkende sound en zang. Na bijna anderhalf decennium weten deze Portugezen nog steeds hoe ze een goed album moeten afleveren. Het nieuwe album Night Eternal mag er wederom wezen. Hij komt een beetje rauwer, sneller en harder over dan z’n voorganger. Met name de drums zijn regelmatig sneller. Maar ook de gitaren en de gitaarsolo’s genieten af en toe een prominente rol. De weg waar ze via Memorial op beland waren komt hier samen met het uitstapje down memory lane, dat ze maakten door het opnieuw opnemen en uitbrengen van een reeks oude nummers op het album Under Satanæ. De algehele sound, met een, altijd aanwezige, donkere en mysterieuze sfeer, valt te scharen in de hele zware en donkere hoeken van de goth metal, mede door de raakvlakken met doom- en deathmetal. Hoewel ze dus ten dele teruggrijpen naar hun wortels zijn ze duidelijk verder gegroeid. Resulterend in negen nummers die stuk voor stuk uit je speakers knallen, samen goed voor bijna drie kwartier. Geen moment vervelen ze, en zo hoort dat ook! Het album is net als Under Satanæ opgenomen en gemixt in de Deense Antfarm Studio van Tue Madsen. Een van de mooiste nummers, samen met afsluiter First Light, op het album hebben ze (mede) te danken aan de medewerking van een Nederlandse dame. Op het prachtige Scorpion Flower zingt namelijk niemand minder dan Anneke van Giersbergen (Agua de Annique) heel verdienstelijk mee.


mij=Steamhammer / SPV / CNR

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven