UNKLE – End Titles…Stories For Film

unkle-end_titles.jpgEen nieuwe UNKLE, zo snel al! War Stories is van nog geen jaar geleden en stond op nr. 6 in mijn jaarlijstje van 2007. Ik was er dus helemaal klaar voor. Nog voor de release van End Titles…Stories For Film werden vier nummers gratis aangeboden op diverse websites (anders hoor je er tegenwoordig niet bij). Die vier nummers deden mij duidelijk aan War Stories denken, het nummer “Chemical” is zelfs het nummer “Chemistry” van War Stories maar dan met zang van Josh Homme (Queens of the Stone Age). Toch is er op dit album veel meer te beleven dan de beats van (producer) James LaVelle en de gastoptredens van o.a. Gavin Clark en Josh Homme. James LaVelle geeft zelf aan dat dit geen ‘nieuw’ album is, maar een collectie van muziekstukken nadat War Stories is uitgebracht. Veel van deze muziekstukken zijn geïnspireerd door films en dat hoor je voornamelijk terug op het tweede deel van de cd. Dat soort instrumentale ‘filmmuziek’ is aan mij niet besteed, maar zal zeker niet misstaan tijdens de aftiteling van een meeslepende film. Ik ga duidelijk voor de niet-instrumentale nummers die veelal in het verlengde van War Stories liggen. Wie zoekt naar nummers in het verlengde van het debuut album Psyence Fiction, waar DJ Shadow een grote bijdrage aan leverde, kwam bij War Stories al bedrogen uit en zij kunnen nu beter helemaal afhaken.


mij=Surrender All / PIAS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top