31Knots – Worried Well

31knots-worried_well.jpg‘een kloddertje roze hiééeerrr en een kloddertje roze dááaarrr ‘, als je weet uit welke tv-serie dit komt dan was je ook vast ook een groot fan van de familie Knots. Ik moest althans erg om die vreemde types lachen. Nou heeft 31Knots, de band waar dit stukje over gaat, niets met die serie van doen. Wat ze gemeen hebben is dat het 31Knots een rare familie is. Bij wijze van spreken dan. Mocht je van ze gehoord hebben dan heb je File Under goed gelezen (of de cd opgemerkt bij onze collegae) of je bent er bij toeval tegenaan gelopen. Het Amerikaanse trio (Portland) 31Knots is namelijk geen band voor de hits en is door de zenuwachtige structuur van de liedjes ook niet geschikt voor de gemiddelde popzender. Maar als je iets hebt met indierock en onvoorspelbaarheid dan is Worried Well misschien wel helemaal jouw ding. De onvoorspelbaarheid zit hem trouwens niet in de frequentie van nieuw materiaal: elk jaar is er sinds 2002 wel weer iets nieuws verschenen. Worried Well is hun zesde volledige album. Opener “Baby Of Riots” is een liedje gezongen onder ritmische begeleiding van handgeklap. Het gaat in “Certificate” genadeloos over in een zwaar aangezet Muse-achtig emopop-liedje dat al snel weer een andere draai krijgt. Bij de derde track “The Breaks” moet ik eerst aan Eels denken. Maar niet voor lang. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Worried Well is dan ook een vreemde plaat waar verder veel op te ontdekken valt. Eind oktober zijn ze in ons land om hun onvoorspelbaarheid aan ons te tonen.


mij=Polyvinyl / Sonic

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top