Bart Oostindie – Welcome To The Costume Ball

bart_oostindie-welcome_to_the_costume_ball.jpg‘General Easy Listening’ geeft mijn pc-muziekspeler aan. Tja, zo zou je het ook kunnen noemen. Ik vind het wat oneerbiedig. Eigenlijk is het sowieso al verbazingwekkend dat iemand de moeite heeft genomen om de gegevens in te voeren. Want wie kent nou Bart Oostindie? Gezien het grote aantal optredens die gepland staan zijn dat kennelijk veel mensen. En hij heeft in Inbetween Records kennelijk een fanatiek label gezien het verwijderde Wikipedia-artikel over hem. Met Welcome To The Costume Ball levert Oostindie zijn eerste volledige album af. Hij doet mij vaak aan Nick Drake denken, o.a. in de titeltrack en ook in het nummer “Day Is Done”. Maar het origineel is dan ook van van Drake. Toch vertilt Oostindie zich er niet aan, al moet ik eerlijk zeggen dat hij ook weinig aan het origineel toevoegt. Mijn tip: gewoon zelf je nummers schrijven en hoogstens op het podium er een cover tegenaan gooien. Maar dat wist Oostindie waarschijnlijk zelf al lang gezien de kwaliteit van de andere elf nummers. Oostindie maakt singer-songwriter-achtige popliedjes met soms roots- en soms jazzinvloeden die deskundig ingekleurd zijn door zijn band en wat gastmuzikanten. De nummers vliegen nergens uit de bocht. En waar mij dit normaliter vaak stoort, past het prima bij hem. Al zou ik het gemiddelde nummer in de Radio2-hoek indelen, de single “1, 2, 3” speelde hij live al op 3FM. Ik heb zo’n vermoeden dat de Limburger best eens een breed publiek aan zou kunnen spreken. Aan dit album zal het in ieder geval niet liggen.


mij=Inbetweens / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top