Birds Of Avalon – Outer Upper Inner EP

Birds Of Avalon - Outer Upper Inner EPZeker, wij krijgen als recensenten veel cd’s toegestuurd. Maar voor alles zijn we muziekliefhebbers met duidelijke voorkeuren. Doorgaans bestaat krap de helft van mijn jaarlijstje daarom uit cd’s die ik zelf gekocht heb, ofwel omdat we geen promo kregen, ofwel omdat een van de andere schrijvers de promo kreeg. Dat is ook helemaal niet erg. We doen het voor de muziek, niet om gratis een collectie op te bouwen. Deze week van mijn hand een rijtje eigen aankopen van de afgelopen tijd, te beginnen met Birds of Avalon. Eerder dit jaar besprak ik hun debuut Bazaar Bazaar. Toen al constateerde ik dat het album een groeier was: aanvankelijk vond ik het aardig, maar gaandeweg bleek het album onder mijn huid te kruipen. Na mijn recensie bleek dat proces door te gaan, met als resultaat dat het inmiddels mijn favoriete album van 2008 is geworden. Het was ook daarom dat ik besloot niet te wachten op de verschijning in Nederland van de EP Outer Upper Inner en die zelf aan te schaffen. Zes nieuwe songs, in januari van dit jaar opgenomen op een 4-track recorder. Dat is primitief, ja, maar dat maakt voor Birds Of Avalon blijkbaar niet uit. Natuurlijk, hun geluid is stevig verankerd in de seventies, maar deze band gedijt wel degelijk bij een goed geluid. Stiekem spelen ze dan ook heel strak en blijken de songs na een paar draaibeurten weer voorzien te zijn van die psychedelische, hypnotiserende groove met stonertrekken die dit zo’n bijzondere band maakt. Luister maar eens naar “Shakey Tiger”. Ook dit wordt weer zo’n cd die bovenop de stapel naast de speler blijft liggen. Tijd voor een doorbraak voor deze buitenbeentjes.


mij=Volcom / import

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top