Hayman, Watkins, Trout and Lee – s/t

Hayman, Watkins, Trout and Lee - s/tGoed gevonden, die afbeeldingen in het cd-hoesje. Het zijn allemaal schilderijen die opgeduikeld zijn in kringloopwinkels. De ene is nog kitscheriger dan de andere. Denk nou niet dat deze plaat rond Darren Hayman (van Hefner-faam) een coveralbum is. Hoewel: slechts de helft van de veertien tracks zijn geschreven door de bandleden Hayman, Watkins, Trout en Lee. Hun muziek heeft wel de sfeer en reuk van thriftshops (zoals in retrospectief Hefner dat ook heeft). Het is rommelig, slordig, stoffig en nooit nieuw. Maar altijd hangt er het idee dat er iets bijzonders gevonden wordt. In dit geval gaat het dan bijvoorbeeld om briljantjes van Townes Van Zandt (“Tecumseh Valley” en “Loretta”), traditionals (“Buckdancer’s Choice” en “Napoleon Crossing the Rhine”) of één van die prachtige liedjes van The Mountain Goats (“Jam-Eater Blues”). De basis ligt in de traditionele roots en dan mag het gaan om singer/songwriter, bluegrass en de klassieke kant van country. De veertien tracks zijn in twee dagen opgenomen, thuis bij Darren Hayman, onder het genot van een “amazing sausage pasta”. Alles om het laconieke lo-fi-karakter te benadrukken, is hier het credo. Werken doet het overigens wel. Dit titelloze album is in zijn nadrukkelijke pretentieloosheid één van de leukste vondsten die je al snuffelend tegen kunt komen.


mij=Fortuna Pop! / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top