The Frowns – Four Times

The Frowns - Four TimesSlimme zet van The Frowns. Via hun site kun je gratis, maar in ruil voor je naam, emailadres en postcode hun ep-tje Four Times The Frowns downloaden. En als je dat bevalt en je wilt een fysiek exemplaar in je bezit hebben, dan krijg je na overhandiging van vijf euro het fraaie “The Weatherman” nog als bonustrack. Het akoestische nummer doet niet onder voor de andere vier, dus had ik zelf het fysieke exemplaar Five Times The Frowns genoemd. Volgens mij bekt dat net zo lekker. Dat The Frowns een leuk bandje is blijkt wel uit het feit dat ze het met het lekker rockende “Used To You” geschopt hebben tot de gratis cd die deze maand bij de Up zit. Terecht, blijkt wel uit de rest van de nummers. Met Hannes Hilgenkamp hebben ze een goede zanger in de gelederen. Hij is een beetje een kruising tussen Undertones‘ Feargal Sharkey en REM‘s Michael Stipe. Zelf noemt de band graag The Kooks als invloed. Nou is dat best slim, want The Kooks zijn namelijk meer dan een beetje hip, ik vind het geluid van The Frowns veel traditioneler. Dat is in mijn ogen een overigens, want The Kooks waaien ook wel weer voorbij. The Frownes Frowns klinkt ook zwaarder gitaargeoriënteerd, meer Amerikaans ook. Het gitaarwerk van Guido Meulendijks jengelt en wah-waht lekker door alle nummers heen. Het geeft de vijf tracks absoluut meerwaarde. Als ze nog een beetje doorgroeien, dan zou het me verbazen als ze The Frowns niet binnen al te lange tijd gaan tekenen voor een echte cd.


mij=Eigen Beheer

2 Comments

  1. Dirk

    Luistert lekker weg, heerlijke gitaarpartijen en toch die pit erin. Hele goeie introductie voor de Frowns. Overigens is de recensie niet helemaal foutloos. ‘Frownes’ zijn ze niet en ‘te langen tijd’ lijkt wel heel oud Nederlands.. Frowns, you rock.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top