Bland Bladen – I Grevens Tid

blad_bladen-i_grevens_tid.jpgAls kind was ik gek op voetbal. De Europacup fascineerde mij in het bijzonder. Al die prachtige namen van verenigingen in plaatsen ver weg die ik dan in de atlas opzocht, maar verder onbereikbaar waren voor het kind dat ik was. Hier zat ook Malmö FF bij. Met mijn liefde voor het voetbal is het inmiddels over en ook de plaats Malmö heb ik als volwassene nooit opgezocht. Ik had geen motief. Een reden zou echter kunnen zijn dat ik wel eens zou willen weten waar het uit Malmö afkomstige viertal Bland Bladen zo hun inspiratie vandaan haalt. Het kwartet maakt namelijk instrumentale muziek die geworteld is in de tijd dat bands furore maakten met lange jamsessies. Ik noem een Pink Floyd of Santana. Blad Bladen krijgt het voor elkaar om op I Grevens Tid in vier stukken ruim de veertig minuten te overschrijden. Slechts de spacy-keyboardgeluiden geven je een beetje een 2008-gevoel. Ik ben dan ook eigenlijk wel benieuwd naar de sfeer van de stad. Zou de tijd er stil zijn blijven staan? Ik had Zweden namelijk muzikaal met veel in verbinding gebracht: Abba, The Hives en folk-achtige engelenzang, maar niet met spacy progressieve psychedelische rock. Maar met een titel die zoiets betekent als ‘ik graaf in de tijd’ zou het geen verrassing mogen zijn.


mij=Transubstans / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top