Broken Social Scene presents: Brendan Canning – Something For All Of Us

Broken Social Scene presents: Brendan Canning - Something For All Of UsHet Canadese indie-collectief Broken Social Scene bestaat uit een aantal zeer actieve baasjes (m/v). Vorig jaar verscheen de eerste Broken Social Scene Presents en was het zanger/gitarist Kevin Drew die een zeer geslaagde plaat wist af te leveren met hulp van een handvol usual suspects uit de BSS-kliek. Aangezien Drew de de facto leider is van BSS was het niet verbazingwekkend dat zijn plaat behoorlijk in het verlengde van het bandgeluid lag. Dit keer is het de beurt aan bassist/zanger/gitarist Brendan Canning, die een elftal prima songs verzameld heeft op deze tweede BSS Presents. En ook deze plaat ligt qua geluid weer enorm in het verlengde van de vertrouwde bandsound. Alle kenmerkende geluiden komen weer voorbij: post-rockende jamstukken, pakkende indiesongs, vrouwelijke vocalen, blazers, jazzy stukken, kortom de hele reutemeteut. Soms erg direct en rockend, maar vaak relaxt zwevend en trippy. En wederom is het een heerlijke plaat geworden, die aangeeft dat niet alleen Kevin Drew maar ook Brendan Canning toch eigenlijk de bewakers zijn van het BSS-geluid. Of het nu om indierocksongs als “Churches Under The Stairs” of jazzy indiepop als “Antique Bull” gaat, stuk voor stuk overtuigen de songs en blijven de refreintjes in je schedel kleven. Waarmee ook deze plaat een stevige aanrader is voor eenieder die net als ondergetekende verslingerd is geraakt aan Broken Social Scene.


mij=Arts & Crafts / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top