New Pokerface – Another Day, Another Religion

New Pokerface - Another Day, Another ReligionNederlandse punkrock. Dan denk je toch al snel aan de Heideroosjes en de Apers. En toch is er een stuk meer aan de hand op punkrockgebied. The Accelerators, Maladjusted, De Vopo’s en recentelijk Brat Pack: allemaal kwamen ze het afgelopen half jaar met aardige tot erg goede punkrockplaten op de proppen. Bovenaan dat lijstje staat wat mij betreft New Pokerface. Dit drietal uit Breda overdondert met full-lenghtdebuut Another Day, Another Religion. Skatepunk met hier en daar een flirt richting oudere emocore en melodieuze hardcore. Het eerste wat opvalt bij opener “Polarities” is de ongelooflijk goede zang van gitarist Tim Klaassen en bassist Erik Hermeler. Hun mix van agressie en melodie doen deze plaat vanaf seconde een boven de middelmaat uitstijgen. De indrukwekkende drumpartijen van Thomas Frankhuijzen maakt het plaatje compleet. Het relaxte van Bouncing Souls, de combinatie agressie en melodie van Ignite en Boysetsfire en de punkrock van Ten Ten Foot Pole (had ik me hier op de File Under al niet eerder afgevraagd of die nog bestaan?), het zit allemaal op deze plaat. Knap bovendien hoe volkomen naturel harder materiaal als “Ignites My Soul” wordt afgewisseld met meer ingetogen stukken als “Heaven Said”. En zelfs ballad “Alchemic” mijn goedkeuring kan wegdragen! “Coldest Day In Spring” over Klaassen’s overleden moeder zorgt tussendoor voor een immens brok in de keel. Indrukwekkend debuut.


mij=Eigen Beheer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top