Expedition: Delta / Blue Floyd

Expedition: DeltaEen rondje sympho voor tussendoor! We beginnen met Expedition: Delta van Sdrjan Brankovic. Brankovic is een van de oprichters van Alogia, een toppertje in Servië en vond het nodig om met zijn vele vriendjes in het genre, dat doen ze nu eenmaal graag in de symphohoek, een soloplaat te maken. Dat is gelukt, want het schijfje ligt nu hier. Punt alleen is; ik vraag me af wat de bedoeling was van Expedition: Delta. Want veel meer dan een verzameling solo’s is het niet. Adequaat gemusiceerd, dat wel, maar nummers zijn als zodanig niet te herkennen. Maar goed, in Servië schijnen ze er pap van te lusten.
Blue Floyd - BeginsNummers zijn dan wel weer te vinden op Begins van Blue Floyd. En dat is ook niet gek want Blue Floyd speelt covers van, u raadt het al, Pink Floyd. Maar dan, naar eigen zeggen, met een bluestwist. Op cd 1 is dat niet te horen en zijn ze een bijzonder zouteloze Floydkloon, maar op cd2 doen ze het een en ander live en dan gaat het aanmerkelijk beter en hoor je zowaar zo af en toe een eigen geluid. Kortom, cd laten liggen en kijken of ze bij u in de buurt optreden. Want je had er bij moeten zijn…


mij=ProgRock / Bertus & Evangeline / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top