Hacienda Brothers – Arizona Motel

hacienda_brothers-arizona_motel.jpgWelk verhaal je ook wilt vertellen over Arizona Motel, onvermijdelijk zal het gaan over de te vroege dood van Chris Gaffney. Samen met Dave Gonzalez vormde hij de kern van de Hacienda Brothers. Of je nu wilt of niet, de liedjes op deze derde plaat komen daardoor in een bijzonder daglicht te staan, met als meest opvallende track het alleen door Chris Gaffney gespeelde en gezongen “Divorce Or Destroy”. Arizona Motel is geen testament geworden, al was het maar omdat de opnames al waren afgerond voordat Gaffney overleed. Daar zouden zich de liedjes ook niet voor lenen. De ‘western soul’ van deze band blijft al drie platen vrijwel ongewijzigd. Met steun van Dan Penn (die ook meeschreef aan twee tracks, “Used to the Pain” en “Break Free”) werden wederom een paar handen vol klassiek getoonzette country-, r&b- en rootsliedjes op plaat gezet. Uit elke track blijkt het vakmanschap en de lol. Of het nu gaat om politiek getinte tracks als (hoogtepunt) “Uncle Sam’s Jail”, de Hank Williams-cover “When You’re Tired of Breaking Other Hearts” of de soul van “Break Free”, we hadden hier vijf topmuzikanten aan het werk die niet terugvielen op routine of zich door anderen lieten vertellen wat ze moesten doen. Wel opgedragen aan Chris Gaffney, maar geen droefenis: een feest van klassevolle rootsrock.


Mij=Proper / Rough Trade

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top