Jay Reatard – Singles 06-07

jay_reatard-singles_06-07.jpgTjonge, wat waren The Sex Pistols ongelooflijk anti-punk op Lowlands. Bah! Nou had ik best een hele rij kandidaten aan kunnen wijzen die het meer verdienden om op het Grolsch-podium te staan, maar niemand heeft mij om advies gevraagd. Tja, dom dom dom. Ik had dan bijvoorbeeld kunnen zeggen dat de 28 jarige Amerikaan Jay Reatard (o.a. Ex-The Lost Sounds) een goede kandidaat zou zijn. Zijn liedjes klinken namelijk punky, maar dan wel in een garagepop-variant. Maar bovenal: wat een energie stralen deze zeventien liedjes uit. Reatard is een bezig mannetje en brengt geregeld singles uit die hij grotendeels zelf inspeelt. En je raadt het al: op Singles 06-07 zijn de singles (en een ep) van Reatard verzameld. Inmiddels heeft hij onderdak gevonden bij Matador Records waar we dit jaar nog een compilatie kunnen verwachten van hetgeen hij daar dit jaar op single uitgebracht heeft en volgend jaar schijnt er (weer) een echt album te komen. Hier zit hij echter nog bij In The Red Records en daar is helemaal niets mis mee, want wat een urgentie straalt er namelijk van dit album af. Alsof elk nummer raak moest zijn. Je zou heel veel bands verplichten om in eerste instantie alleen singles uit te mogen brengen en als het goed genoeg is dan mag het op een heuse cd uitgebracht worden. De toegevoegde dvd is behoorlijk rommelig (incl. een diepgaand -ahum- interview door Eric Corton), maar laten vooral zien dat Reatard op het podium (met band) ook een beest is.


mij=In The Red / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top