Juliana Hatfield – How To Walk Away

Juliana Hatfield - How To Walk AwayHoeveel hedendaagse, eigentijdse indie-diva’s lopen er eigenlijk rond? Ik heb het idee dat de eerste helft van de jaren negentig meer prachtige stoere dames heeft opgeleverd dan de eerste helft van het huidige decennium. Naast uiteraard Kim Deal en Kim Gordon en eventueel Courtney Love waren er de net iets te enge Riot Grrls en, godzijdank, ook dames als Tanya Donelly en Juliana Hatfield. Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik de laatste lang beschouwd heb als de vrouwelijke pendant van The Lemonheads. Pas de afgelopen jaren – en met terugwerkende kracht – wil ik toegeven dat ik ongelijk heb. Niet alleen omdat haar uithoudingsvermogen een stuk groter blijkt dan dat van Evan Dando, maar ook omdat haar platen een stuk consistenter zijn. Ook haar alweer tiende soloplaat How To Walk Away laat dat horen. Tien tracks levert ze af, allemaal gebrouwen volgens het vertrouwde recept: akoestische jingle-jangle-gitaren, elektrische gitaren en af en toe even uit de bocht schieten. Jammer genoeg doet ze dat laatste net niet vaak genoeg, waardoor de kracht van de liedjes vooral in de (mooie) melodieën en haar vakmanschap zit. Iets meer agressie had geen kwaad gekund. Deze cd heeft niet voor niets deze titel meegekregen, zullen we maar zeggen. Zou een echte riot grrl kiezen voor de kunst van het weglopen of zijn blijven staan, met het risico op een knokpartij?


mij=Ye Olde Records

6 Comments

  1. En Richard Butler van de Psychedelic Furs zingt mee, Jody Porter van Fountains of Wayne speelt een moppie mee, Tracy Bonham krast een stukje viool en zo doet nog een handvoel muzikanten mee. Maar geen van allen weet de balans de goede of de minder goede kant uit de doen slaan, dus vermeld ik ze maar niet.

  2. En Richard Butler van de Psychedelic Furs zingt mee, Jody Porter van Fountains of Wayne speelt een moppie mee, Tracy Bonham krast een stukje viool en zo doet nog een handvoel muzikanten mee. Maar geen van allen weet de balans de goede of de minder goede kant uit de doen slaan, dus vermeld ik ze maar niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top