Maria Mena – Cause and Effect

Maria Mena - Cause and EffectIk ben normaal gesproken niet zo van de gladgestreken Viva-pop. Toch vond ik de eerste Dido-plaat prachtig. Maar de tweede zwaar ruk. Daar sta ik geloof ik niet alleen in. Een dame waarvoor je niet eens heel erg je best hoeft te doen om haar onder de Viva-pop te scharen is Maria Mena. Voor deze dame heb ik een behoorlijk zwak. En dat is niet alleen omdat ze een mooi poppetje is. Al is kijken naar haar nou niet bepaald een straf, ik vind vooral dat ze een fijne stem heeft. Toen ik haar nieuwe single “All This Time” voor het eerst hoorde op de radio hoorde maakte ik een klein vreugdesprongetje: het was haar weer gelukt zo’n fijn melancholisch popliedje te schrijven waar ik voor zou gaan vallen. Daar staat Cause and Effect weer boordevol mee. Al het leed dat de donkerharige Noorse tot nu toe meegemaakt heeft probeert ze in een keer weg te poetsen met deze plaat zegt ze in de diverse interviews. Ik vind het prima. Echt boos wordt het overigens nergens muzikaal gezien. Gelukkig maar, het past ook niet echt bij haar stem die is al roomboter op kamertemperatuur. Die gedijt het beste bij de vertrouwde melancholische en vrolijke melodieën die ze op haar eerdere platen ook liet horen en die blijft ze gelukkig trouw. Voor de niet-fans zal het opvallend zijn dat ze voor deze plaat een cover opgenomen heeft van “I Was Made For Lovin’ You”. Live speelt ze dat nummer namelijk al een tijdje. Ik vreesde eerlijk gezegd het ergste voor de studioversie, maar het resultaat valt me alleszins mee. Zoals alles aan Cause and Effect me meevalt. Ja hoor, lach maar, dat doet me niets.


mij=Sony

18 reacties

  1. Stonehead

    Inderdaad een fraaie Viva-plaat. Schijnt erg herkenbaar te zijn voor iedereen die met zichzelf, familie of met eetstoornissen als anorexia in de knoop zit, al is die opmerking wellicht onterecht stigmatiserend voor haar grootste fans.

  2. Stonehead

    Inderdaad een fraaie Viva-plaat. Schijnt erg herkenbaar te zijn voor iedereen die met zichzelf, familie of met eetstoornissen als anorexia in de knoop zit, al is die opmerking wellicht onterecht stigmatiserend voor haar grootste fans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven