Normaal – N-je Nrs

Normaal - N-je nrsZe komen tegenwoordig met ietwat minder tamtam uit. Want was het u opgevallen dat er een nieuwe Normaal uit was? Mij pas toen ik het pakje van Storm opende en ik ineens een nieuwe cd van Normaal in handen had. En opvallen doet de cd, want geleverd in een dvd-case, dus significant groter dan de rest. En dat de cd nieuwe nummers bevat, dat is ook meteen duidelijk. Want zo heet de cd: N-je Nrs. Veel nummers zijn al gespeeld tijdens de theatertours en veldtochten en dus al min of meer bekend bij de høkers. En dat hoor je er wel aan af, want het klinkt allemaal behoorlijk hecht. De hele band heeft meegeschreven en dat resulteert in een amalgaam van stijlen. Allemaal erg prettig om te horen, maar ik mis één ding: bezieling. De plaat kent dezelfde thematiek als menig Normaalplaat: een beetje bier hier en daar, vechten tegen intolerantie en onverschilligheid en soms maakt Bennie zich oprecht kwaad, maar het raakt me niet (meer). Ik ken het riedeltje en het ontbreken van een memorabel nummer helpt mee aan het gevoel van onverschilligheid. De plaat past goed in het oeuvre van Normaal, maar terug op het netvlies van de niet-høkers zullen ze er niet mee komen. Voor de volgende keer toch maar de cruise control er vanaf en zelf gas geven. Bennie weet als de beste hoe dat moet…


mij=Flow / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top