Okkervil River – The Stand Ins

Okkervil River - The Stand-insDe favoriete plaat van Har uit het vorige jaar was Okkervil River‘s The Stage Names. Heel graag had ik hem de opvolger van die plaat, The Stand Ins, gegund om te recenseren. Het mag helaas niet zo zijn en dat is niet eerlijk. Je moet het dus met mijn mening doen, maar ik denk wel dat Har en ik het volkomen met elkaar eens zouden zijn geweest over The Stand Ins. Deze plaat sluit namelijk meer dan naadloos aan op The Stage Names, de twee overlappen zelfs. De songs zijn voor het gros ook opgenomen tijdens de sessies voor The Stage Names. Hierdoor is het mogelijk dat in “Lost Coastlines” – absoluut een van de beste nummers van de plaat – Jonathan Meiburg de degens kruist met zijn voormalige ‘baas’ Will Sheff. Meiburg heeft Okkervil River ondertussen namelijk verlaten om zich te kunnen focussen op zijn eigen band Shearwater. Hij zal nog gemist worden, vrees ik. Ankerpunten van de plaat zijn de drie bedrijven van het terugkomende titelnummer. Ook in deze plaat – die je dus met een beetje ondankbaarheid een restjesplaat zou kunnen noemen, maar daar doe je The Stand-Ins absoluut tekort mee – toont Sheff zich weer een meester-verteller. Met het afsluitende “‘Bruce Wayne Campbell Interviewed on the Roof of the Chelsea Hotel, 1979” misschien wel als summum van zijn vertelkunst. Een andere fijne track is ook het uptempo “Pop Lie” waar ik elke keer weer blij van word. Een geheide meezinger tijdens komende optredens. Daarom moet ik extra grinniken als Will zingt ‘He’s a liar who lied in his pop song / And you’r lying when you sing along’.


mij=Jagjaguwar / Konkurrent

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top