Reverend Beat-Man – Surreal Folk Blues Gospel Trash Vol 3 (DVD)

Reverend Beat-Man - Surreal Folk Blues Gospel Trash Vol 3 (DVD) De eerste verrassing van deze verzameling videoclips is de beeldkwaliteit: waar de muziek van onze favoriete kanselprediker Reverend Beat-Man rauw, ranzig en op z’n best lo-fi is, zijn de opnames hier van uitmuntende kwaliteit. Ze zouden zo op MTV of TMF kunnen (als die zenders nog videoclips uit zouden zenden), maar wel na middernacht. Uiteraard zou de duivel-, pardon, rock’n’ roll-aanbiddende dominee zijn zieltjes toepasselijker kunnen winnen op zondagochtend, bijvoorbeeld geprogrammeerd tegenover één van die enge televisiedominees die de buis dan teisteren. Maar naast het aanbod aan tv-kanalen hebben we gelukkig ook nog zoiets als de DVD-speler. Dus: de zondagochtendwip overslaan, de lege flessen van tafel mieteren en op dat godvergeten tijdstip dat je toch wakker wordt van de kerkklokken deze DVD in je speler. Of, als je van een andere gezindte bent, de kinderen met de mobiele DVD-speler naar hun kamer sturen. Neem een eerste slok alcohol (miswijn?) en laat je meevoeren met Reverend Beat-Man’s ‘Surreal folk blues gospel trash’, eerder verzameld op twee cd’s en nu geïllustreerd door negentien verschillende filmers. De beeldkwaliteit is beter dan die van de kerkvieringen van ds. Maaskant, de Reverend draagt geen foute pakken of rare kaftans, en zijn gitaar en primitief drumstel klinken beter dan een kerkorgel. De keuze is aan U, broeder en zuster van de gemeente van de heilige drie-eenheid Rock ‘N’ Roll,


mij=Voodoo Rhythm / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top