The Vietnam Veterans – On The Right Track Now / Crawfish For The Notary

The Vietnam Veterans - On The Right Track Now / Crawfish For The NotaryLaten we een tijdlijn trekken: in de tweede helft van de jaren zestig was er de oorspronkelijke grote golf van garagerock, freakbeat en psychedelica. Ongeveer twintig jaar later kregen we de eerste neo-psychedelica, ontdekt door jonge muzikanten die, onder invloed van punk, een eigen draai aan het genre gaven. Voor de mainstream bleef het verborgen, maar tot in verre uithoeken waren bandjes bezig om hun eigen versies te verzinnen. Nu, weer twintig jaar later, zien we de eerste re-issues van hun platen. Uit het niet bepaald naar San Francisco, Londen of Amsterdam ruikende Frans Baskenland kwam Mark Enbatta. Met The Vietnam Veterans stuurde hij een handvol LP’s de wereld in. Op de blauwdruk voor hun muziek rust het copyright van de 13th Floor Elevators en andere geschifte psychedelica van de eerste golf. Ook de geest van Syd Barrett is nooit ver weg. Slechts vijf jaar hebben ze bestaan en dat leverde zes platen op, waarvan de eerste twee nu samen op één schijfje verzameld zijn. On The Right Track Now en Crawfish For The Notary tonen hun liefde voor psychedelica met een fikse scheut proto-punk. Stel je voor dat je de vier schijfjes van de Nuggets-boxset in een blender mikt en je krijgt een idee hoe ze klinken. The Vets, zoals ze liefkozend door hun fans genoemd werden, blijken hier één van de meest geïnspireerde bands van de neo-psychedelica te zijn.


mij=Way Back / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top