Vox Von Braun – Something Ain't Wrong

Vox Von Braun - Something Ain't WrongEen debuut van een Nederlandse band. Altijd leuk. Met de hoes begint het al meteen goed, een schattig klein meisje in een zusterkostuum en mooie strakke typografie, natuurlijk hip hoofdletterloos. Het eerste volledige album van het Groningse Vox Von Braun opent rustig met “The Faint-Hearted” waarop zanger Wymer Vaatstra over een lome melodie meteen laat horen wat hij in huis heeft. Gaandeweg wordt Something Ain’t Wrong weliswaar een stuk ruiger maar het blijft altijd melodieus. Regelmatig wordt de muziek van Vox Von Braun vergeleken met Pavement maar deze invloed is eigenlijk slechts op enkele nummers te horen, zoals op het ijzersterke “Cool Down”. Ik moest zelf vaker denken aan Jesus & Mary Chain of de late House of Love maar dit laatste dat kan ook komen omdat Wymer Vaatstra uiterlijk zo op Guy Chadwick lijkt. In ieder geval kan Vox Von Braun zich prima meten met deze twee bands. Soms slaat Wymer een beetje door in zijn shoegazerige manier van zingen maar op het poppy “Cynic” is te horen dat hij echt een hele mooie stem heeft. Op “Morning Sun” komt Natasha van Waardenburg van Appie Kim even langs voor gastvocalen en zorgt hiermee voor een van de hoogtepunten van Something Ain’t Wrong. Sterk debuut.


mij=Subroutine / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven