Anderson – It Runs In The Family

anderson-it_runs_in_the_family.jpgToen Storm mij een cd van Anderson ter recensie gaf moest ik eerst even een knop omzetten. Jon Anderson? Ik? Maar het kwartje viel snel. Tuurlijk! Het ging om het Nederlandse Anderson. Ooit zag ik ze zelfs optreden. In mijn gedachten waren ze geworden tot een gitaarduo, maar research leerde dat ze toen echt met orgel en gitaar hun ding deden. It Runs In The Family is Anderson’s tweede album. Hun debuut We Radio Anderson was er al enige tijd terug, namelijk in 2005. Achter Anderson zitten Bas van Nienes en Jeroen van der Werken en zij bezingen op It Runs In The Family de familie Benson (Michael, Trevor, Sarah, Cameron, Rachel, Richard, Catherine, Napoleon, Silvester, Lewis) of beter gezegd de familieleden vertellen via de Andersons hun eigen verhaal. Anderson heeft een sterke poot in de tachtiger jaren. Luister maar eens naar de gebruikte ritmes. Die komen echt wel uit een kastje of misschien het keyboard. Als we het daar dan toch over hebben: de keyboards geven het geluid wel wat van de Pet Shop Boys. Al zouden de liedjes nooit van die Boys kunnen zijn. De andere sterke poot staat dichterbij, namelijk bij Nederlandse acts als Zea (maar dan minder onstuimig), Bauer en Solo. Of als er een buitenlandse poot bij moet: The Notwist. Alles blijft wel wat braaf binnen de lijntjes. Als je ziet dat voor de mix René de Vries (This Beautiful Mess) en Martijn Groeneveld (Solo -hé, had ik die naam al niet genoemd-) tekenden en dat Lydia van Maurik-Wever (Brown Feather Sparrow) de achtergrondvocalen op zich nam dan weet je wel een beetje waar de klepel hangt. Al zou dit bij mij normaliter voldoende zijn om het als wat saai af te doen, op It Runs In The Family vind ik het allemaal op zijn plek vallen. Met “Trevor – On The Dancefloor” zouden ze zelfs wel eens een bescheiden hit in handen kunnen hebben. Misschien moet het dan nog wel in een net wat vettere mix. Mixers, grijp uw kans! Maar zoals gezegd is dit een fijne plaat van eigen bodem die in een verder prachtige digipack voorlopig bij de cd-speler blijft liggen en dan vast geregeld gedraaid wordt in huize Ewie.


mij=Volkoren / Munich

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top