Factory of Dreams – Poles

Factory of Dreams - PolesMulti-instrumentalist Hugo Flores werkt graag in project-vorm. Samen met mooie zangeres in nog mooiere jurk Jessica Letho is onder de naam Factory of Dreams het volgende project gestart. Toen hun debuut-cd Poles vorige week op mijn bureau belandde was ik voor twee dingen bang: 1) de zoveelste Goth-rock band met goed geklede zangeres als blikvanger, en 2) een Adiemus-achtig project waar Karl Jenkins al jaren schade mee aanricht. Beide angsten bleken al vanaf de eerste minuten muziek ongegrond: Poles is een avontuurlijke, bijna ongrijpbare ervaring die de luisteraar prikkelt, uitdaagt, en vooral verwart. Toetsen, gitaren, percussie en meerstemmige zang vliegen druk door elkaar heen om dan opeens ruimte te maken voor verstild minimalisme. Vaag? Ehh… inderdaad, maar wel prachtig vaag. En wat het dan ook is, het is bovenal studio-muziek, en toegegeven, daar moet je wel tegen kunnen. Gelukkig kan ik dat, dus de elf tot op het kleinste detail in elkaar geknutselde trukendozen van geluiden en effecten vallen hier nu al een week in goede aarde. Maar wat blijft het lastig om te beschrijven wat je er nu precies van vindt. Zo zou ik bijvoorbeeld graag wat meer duidelijke melodieën gehoord hebben. Maar wacht, dat zou afbreuk doen aan de abstracte vorm die het nu zo speciaal maakt. Goed… dan nog maar een paar keer luisteren in de hoop dat ik het daarna wél begrijp…


mij=ProgRock / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top