Fourteen Twentysix – Songs To Forget

Fourteen Twentysix - Songs To ForgetJe hartzeer verwerken in je muziek. D’r zijn er zoveel die dat doen dat je er een land mee kunt vullen. Chris van der Linden heeft dubbel hartzeer. Aan de ene kant heeft hij te kampen met het verbreken van een langdurige relatie en aan de andere kant is er de band Sweet Assembler waar hij lange tijd deel van uit maakte als drummer, maar nu dus ook niet meer. Om zijn leven weer een beetje op orde te brengen heeft hij de ellende van de afgelopen twee jaar van zich afgeschreven in zeven liedjes. Misschien komt het wel doordat hij van huis uit drummer is dat de muziek die hij laat horen op het – gratis te downloaden! – Songs To Forget zich onderscheid van al die andere singer/songwriters die hun hart uitstorten. Op Songs To Forget, dat hij uitbrengt onder de naam Fourteen Twentysix, geen sombere, karig begeleide, akoestische liedjes, maar dreinende synths rond traag voorttrekkende beats. Een beetje zoals Kevin Moore dat met Chroma Key doet, al zou ik ze ook een sombere Depeche Mode kunnen noemen. Ik moet zelf wel oppassen dat ik me niet mee laat zuigen in de depri stemming van Fourteen Twentysix, want een straaltje zon valt maar met moeite te bespeuren aan de grauwe lucht. Gelijk al in het asgrijze uitgesponnen en met dikke synthesizer lagen doordrenkte openingsnummer “Find Your Place” grijpt Van Der Linden me en laat me 36 minuten later pas weer los. Maar dan ben ik ook al mijn energie kwijt. In dit geval is dat een goed teken.


mij=Eigen Beheer

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top