Holy Moses – Agony Of Death

Holy Moses - Agony Of DeathSinds enkele jaren is er een ware thrashmetal-revival gaande. The Haunted gaf een aantal jaar terug de eerste aanzet, en bands als Darkane en Municipal Waste (oké, toegegeven, zij zitten iets meer aan de cross-over-kant) volgden al vlot in hun voetspoor. Maar laten we de oudjes ook zeker niet vergeten. Exodus, Testament, Death Angel, en zelfs Metallica doen het toch nog steeds zeer aardig en in sommige gevallen beter dan ooit (en dan doel ik vooral op Exodus en Testament, die dit jaar allebei een echte klapper hebben uitgebracht). Holy Moses behoort ook tot de oudgedienden in dit genre en laat weer eens van zich horen. Nou was Holy Moses altijd al een beetje een band uit de B-categorie. Ik vrees dat zij met deze nieuwe plaat Agony of Death daar niet veel verandering in kunnen brengen. Dat neemt niet weg dat de band zijn stinkende best doet en het geheel wel met de nodige sturm und drang brengen. Nog steeds doet Holy Moses aan onversneden typisch Duitse Thrash, met een hoofdrol voor de schuurpapieren strot van zangeres Sabina Classen en het flink aanwezig zijnde gitaargescheur, met een aantal interessante gastrollen voor wat vrienden en bekenden zoals wat luitjes van Obituary en gitaarvirtuoos annex professioneel huurling Ralph Santolla (ex- onder meer Death, Deicide en Obituary). Als geheel is deze plaat zeker niet slecht te noemen, maar een echte hoogvlieger of genre-klassieker hebben we hier niet mee te maken. Gewoon een lekkere, agressieve thrashplaat, niks meer, maar zeker ook niks minder.


mij=Wacken / Spv / CNR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top