Report Suspicious Activity – Destroy All Evidence

report_suspicious_activity-destroy_all_evidence.jpgAcht jaar leven onder het Bush-regime gaat je niet in de koude kleren zitten als meedenkende linkse punkrocker. Punkheld Vic Bondi (ex-Articles Of Faith) zag dat het hoog tijd was voor een kritisch tegengeluid en begon in 2005 het project Report Suspicious Activity. In eerste instantie als solo-dingetje, maar met het binnenhalen van collega-punkheld J. Robbins (ex-Jawbox/Burning Airlines, tevens gerenommeerd producer) en wat luitjes van het iets minder bekende Kerosene 454 is het een ware band geworden, een collectief met behoorlijk wat ervaring bovendien. Hun nieuwe plaat staat bol van de spartaanse gitaar-bas-drum punkrock, op natuurlijke wijze aangelengd indie-invloeden uit de Hüsker Dü-hoek (hallo akoestische gitaren) en het soort doordachte emocore waar Jawbox ooit zo goed in was. Daarnaast wordt de zang afgewisseld tussen de wat ruigere stem van Bondi, terwijl Robbins weer wat zoetgevooisder in de mix geplaatst is, wat de variatie alleen maar vergroot. En de teksten zijn raak, met een handvol krakers als “Our psychopaths are celebrities” en “Out of excuses: find another asshole”. Afwisselende emopunk, een handvol ijzersterke refreinen en een band die inzet toont. Wat wil je als punkrockliefhebber nog meer? Deze klasseplaat verdient het om gehoord te worden.


mij=Alternative Tentacles / Sonic Rendezvous

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top