Damien Jurado – Caught In The Trees

damien_jurado-caught_in_the_trees.jpgSoms zou ik mijn muzikale kennis wel eens willen resetten. Even niet willen weten dat er prachtige platen bestaan van Nick Drake en -vooral in het begin van zijn carrière- Neil Young (met of zonder zijn Crazy Horse). Niet willen weten dat er later ook geweldige muziek is gemaakt door mensen als Will Oldham (Bonnie ‘Prince’ Billy) en Sufjan Stevens. Of door zoveel artiesten die ik nu niet noem in de singer-songwriter/folk/alt.country-hoek. Niet willen weten dat deze genres zich prima laten opleuken met af en toe een gitaarrockrandje. Ik zou dan Caught In The Trees van Damien Jurado in de cd-spelert willen doen om mij helemaal te laten verbijsteren door Jurado’s stem die mij tot in het diepst van mijn wezen raakt en dat ondersteunt door een instrumentarium die mijn gevoelens alleen maar versterken. Ik hoor bijvoorbeeld een cello en dat is het instrument bij uitstek om mijn melancholische ik te prikkelen. Caught In The Trees is zijn negende album sinds het debuut in 1997 lees ik dan op de Wikipedia. Op dit album wordt hij bijgestaan door Jenna Conrad (wat een prachtige stem heeft zij trouwens) en Eric Fisher. Ik zou dan alles willen weten van Jurado en de rest van de band, met terugwerkende kracht Jurado’s werk willen ontdekken en dat van zijn andere bandleden en dan ontdekken dat dit pas het begin is van zoveel meer. Ik zou Caught In The Trees echter mijn leven lang blijven koesteren als een waardevol bezit waarmee het ooit begon.


mij=Secretly Canadian / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.