The Strange Flowers – Aeroplanes In The Backyard

The Strange Flowers - Aeroplanes In The BackyardVreemde vogels, eh, bloemen, dit Italiaanse kwartet rond liedjesschrijver en producer Michele Marino. De eerste tien jaar van hun bestaan leverden The Strange Flowers één enkel album af, waarna ze besloten te stoppen. Sinds ze in 2002 weer bij elkaar kwamen, gaat het sneller. Aeroplanes in the Backyard is hun derde plaat in evenveel jaar. Deze tien nieuwe tracks laten wel een verandering van idioom horen. De geestverruimende psychedelica van hun eerste cd’s heeft plaatsgemaakt voor een meer op rock georiënteerd geluid. Is dat een welkome verandering? Wel wanneer je voor hun rock het woord ‘garage’ kunt plakken, of wanneer ze een fikse dosis stoner toevoegen. Maar soms laten ze zelfs het rocken achterwege en dan klinken ze, bijvoorbeeld op “My Girl Goes Shine” als een groepje Britpoppers. Het meest welwillende oordeel zal dan zeggen dat ze van veel markten thuis zijn, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat niet elke track even overtuigend klinkt. “Clouds of Blond Girls” bijvoorbeeld, heeft iets slooms en ongeïnspireerds over zich waar ik The Strange Flowers niet eerder op wist te betrappen. Gelukkig staan tegenover deze misser briljantjes als het vrolijke, aan country refererende “Flaming Mirrors”. Het eindoordeel luidt dan ook dat Aeroplanes in the Backyard een weliswaar afwisselende, maar niet altijd even goede plaat is. Toch maar terug naar de psychedelica van het eerdere werk?


mij=Teen Sound Records / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top