VA – Filles Fragiles #2

Various Artists - Filles FragilesWat was hij toch zenuwachtig, bij De Wereld Draait Door. Terwijl Matthijs met het voor hem zo kenmerkende hijgerige enthousiasme poogde een sappige anekdote over moeder aller zuchtmeisjes Jane Birkin los te peuteren. De presentator liet voor de geïnterviewde – zoals gewoonlijk – weinig ruimte over om iets wezenlijks te melden. Nee, het moet voor zuchtmeisjes-blogger Guuzbourg geen pretje zijn geweest om zijn televisieoptreden in het kader van zijn eerste Filles Fragiles compilatie terug te zien. Ongetwijfeld krijgt hij binnenkort de mogelijkheid om in de herkansing te gaan. Aan de compilatie zelf – voorzien van hijgerig voorwoord door diezelfde Matthijs – zal het wederom niet liggen. Voor de tweede maal toont Guuzbourg aan een fijnzinnig reukorgaan te hebben voor al het Franstalig moois wat de amechtig zingende dames dezer wereld ons te bieden hebben. Voor de reguliere bezoeker van Filles Sourires zal dit geen verrassing zijn. Het levert een luistertrip op die je terugbrengt naar die ene zomervakantie in de Dordogne – wat was ze toch mooi! – of herinnert aan die ene lerares Frans waar je altijd dat beetje extra je best voor deed. Eervolle vermeldingen zijn er voor de bijdrages uit onze eigen Lage Landen in de vorm van een (bijna) vergeten Gainsbourg– opname van Liesbeth List en Leine met haar fraaie bossa-versie van Benjamin Biolays “La Penombre des Pays-Bas”. In plaats van de gebruikelijke diepe buiging te maken, haal ik even diep adem voor een welgemeende diepe zucht.


mij=Sonic Scenery / Coast

5 Comments

  1. Wat me nog wel van het hart moet: Matthijs van Nieuwkerk is een certified liefhebber van Frankrijk en Franse popmuziek. Na afloop van DWDD hebben we zeer genoeglijk gekout over de Betere Franse Pop, en dat was de aanleiding om hem (later) te vragen voor het voorwoord. Waarvan trouwens geen woord gelogen is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top