Woodbox Gang – Drunk As Dragons

Woodbox Gang - Drunk As Dragons‘Trashcan Americana’ noemen ze het zelf, vrolijk en met een biertje in de hand. ‘Bluegrass-noir’, zou je het ook kunnen noemen, maar dan wel de bizar-vrolijke variant. Kredietcrisis? Wat nou kredietcrisis? Zolang er nog bier in de tap zit, de bar nog is gevuld en we ons nog de verhalen van oude liefdes, dronken nachten en bezopen spijt kunnen herinneren, maken ze zich maar lekker druk op de beursvloer. Aangevuld met acht opnieuw opgenomen oudere tracks brengt Alternative Tentacles deze vrolijke, maar op de juiste momenten melancholische plaat van Woodbox Gang opnieuw uit. Oorspronkelijk was het een ep die bij optredens verkocht werd. De acht opnieuw opgenomen liedjes komen van de zeven eerdere platen die deze band uit Illinois eerder uitbracht. Niet elke track is overigens alleen maar vrolijk of melancholiek: ‘…Jews killed Jesus / Hitler killed the Jews / Peace & love killed the fascists / Hippies killed the blues / Well I’m going down south to put soap in my mouth / Gonna get baptized & blow my brains out.'(“Soap in my Mouth”). Maar elke keer wanneer het al te zwaar op de hand dreigt te worden, grijpt men meteen in. Is het niet met een vrolijke fiddle of wat blazers, dan wel met een mooie twist in de teksten: ‘I never kissed a girl till I went to college / […] / On the day I became a man I asked if everything was allright / She said I gave her the most passionate & erotic 12 seconds of her life / […] / I got a new lover & he don’t like roses / He likes candy bars and cigarettes’ (“Never Kissed a Girl”). Benieuwd of de conservatieve christenen uit het diepe zuiden van Illinois de teksten verstaan.


mij=Alternative Tentacles / Sonic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Woodbox Gang – Drunk As Dragons

Woodbox Gang - Drunk As Dragons‘Trashcan Americana’ noemen ze het zelf, vrolijk en met een biertje in de hand. ‘Bluegrass-noir’, zou je het ook kunnen noemen, maar dan wel de bizar-vrolijke variant. Kredietcrisis? Wat nou kredietcrisis? Zolang er nog bier in de tap zit, de bar nog is gevuld en we ons nog de verhalen van oude liefdes, dronken nachten en bezopen spijt kunnen herinneren, maken ze zich maar lekker druk op de beursvloer. Aangevuld met acht opnieuw opgenomen oudere tracks brengt Alternative Tentacles deze vrolijke, maar op de juiste momenten melancholische plaat van Woodbox Gang opnieuw uit. Oorspronkelijk was het een ep die bij optredens verkocht werd. De acht opnieuw opgenomen liedjes komen van de zeven eerdere platen die deze band uit Illinois eerder uitbracht. Niet elke track is overigens alleen maar vrolijk of melancholiek: ‘…Jews killed Jesus / Hitler killed the Jews / Peace & love killed the fascists / Hippies killed the blues / Well I’m going down south to put soap in my mouth / Gonna get baptized & blow my brains out.'(“Soap in my Mouth”). Maar elke keer wanneer het al te zwaar op de hand dreigt te worden, grijpt men meteen in. Is het niet met een vrolijke fiddle of wat blazers, dan wel met een mooie twist in de teksten: ‘I never kissed a girl till I went to college / […] / On the day I became a man I asked if everything was allright / She said I gave her the most passionate & erotic 12 seconds of her life / […] / I got a new lover & he don’t like roses / He likes candy bars and cigarettes’ (“Never Kissed a Girl”). Benieuwd of de conservatieve christenen uit het diepe zuiden van Illinois de teksten verstaan.

Continue reading“Woodbox Gang – Drunk As Dragons”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top