Alexander Hacke & Danielle de Picciotto – The Ship of Fools

Alexander Hacke & Danielle de Picciotto - The Ship of FoolsNarrenschiff is een boek uit 1494, van de Duitser Sebastian Brant. Hij beschrijft een schip vol met narren en gekken dat over de Europese wateren vaart. Iedere gek staat voor een aparte afwijking, onvolmaaktheid dan wel een nare eigenschap. Kijk, dat zijn nou thema’s die er om vragen om eens op muziek gezet te worden. En dat hebben Alexander Hacke, van Einstürzenden Neubauten-faam, en zijn vrouw Danielle de Picciotto, Amerikaans, veelzijdig kunstenaar maar residerend in Berlijn, gedaan. Het resultaat heet, vrij logisch, The Ship of Fools en is een interessante plaat. Sterker nog, voor deze plaat kunnen we het woord eclectisch weer eens uit de kast trekken. Want aangezien geen afwijking, onvolmaaktheid en nare eigenschap helemaal gelijk is, stuitert deze plaat alle kanten op. Van gevoelig tot Neubautiaans raggen zeg maar, zonder dat het een te geforceerd zootje wordt. Om de hele plaat is een voorstelling gebouwd, die het humoristische met het eclectische moet verbinden. Bij de plaat zit een “Making of” DVD, maar die is in mijn ogen minder interessant. Doordat ieder nummer apart toegelicht wordt, verliest het geheel zijn kracht. Gelukkig staan Hacke en de Picciotto op Crossing Border om het een en ander live voor het voetlicht te brengen, hopelijk zonder al te veel toelichting. Want dan staat deze gek in het publiek om van het schouwspel te genieten.


mij=Potomak / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top