Au – Verbs

Au - VerbsDe kutste cd die ik dit jaar gehoord heb is Visiter van The Dodos. Je mag van mij best ideeën stelen van andere bands (in dit geval Animal Collective), maar ga er dan geen hele domme dingen mee doen. Deze cd was eigenlijk net zoiets als een Porsche stelen om die vervolgens in de prak te rijden. Een veel betere boef is Au. Au is de Amerikaan Luke Wyland en dan nog een paar tientallen muzikanten waar hij de regie over voert (onder andere leden van Yellow Swans, Parenthetical Girls en Jackie-O Motherfucker), en zijn stijl heeft iets weg van die van Animal Collective. Maar wat Au doet is eerdergenoemde Porsche stelen om die vervolgens in de zon te parkeren, een geruit kleed over knispervers gras te leggen en daarop een vrolijk gekleurde slagroomtaart te eten. Je medeplichtige en de achtervolgende, knuppelzwaaiende agenten mogen ook een stukje. Koren, handgeklap, pianoriedeltjes, een falsetto-stem, geluiden die een loodgieter maakt als hij een nieuwe douchekop komt installeren; alles wordt over elkaar heen gedrapeerd en alles op precies de juiste plek. Het hoogtepunt is “RR vs. D”, een liedje met zo’n belachelijk prachtige gelaagdheid dat er niet naar valt te luisteren zonder dat je er schaafwonden op je knieën aan overhoudt. En het is precies dit liedje dat Au beschikbaar heeft gesteld als gratis download. Idioten.


mij=Force Field

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top