Black Anvil – Time Insults The Mind

Black Anvil - Time Insults The MindBlack Anvil heeft als residentie New York en legt op Time Insults The Mind een ouderwetse pot thrash/black metal op de deurmat neer. De grootste referentiekaders zijn Celtic Frost, Possessed en Venom, maar de aandachtige luisteraar zal zeker ook invloeden van Slayer en Kreator bespeuren. Dat de drie heren die schuilgaan achter het zwarte aambeeld een hardcore verleden hebben in bands als Madball, Kill Your Idols en H2O sluimert op steelse wijze door in het vuige gitaargeluid dat bij tijd en wijle zo retestrak is dat Joop Braakhekke er van pure opwinding zijn vers bereide pasteien van zou laten vallen. Het vormt de basis van een negental liedjes die bol staan van de breaks en onverwachte spanningsbogen en die voorzien zijn van kille vocalen, afkomstig zo het lijkt van een gepijnigde ziel die de frustraties over zijn zending naar het voorgeborchte in plaats van naar de hemel niet de baas worden kan. Door de moddervette productie van General George knalt de muziek op volle oorlogssterkte uit de speakers, alles verpulverend wat ongelukkigerwijs in de weg staat. De algehele sfeer is rauw en ranzig en roept beelden op van rokerige holen waar demonisch beschilderde muzikanten op een nietsontziende manier hun instrumenten aan het mishandelen zijn. Met Time Insults The Mind brengt Black Anvil een prijzenswaardige ode aan de helden van weleer zonder te zwelgen in nostalgie, dat wil zeggen als de afsluitende cover “Dethroned Emperor” van Celtic Frost buiten beschouwing wordt gelaten.


mij=Monumentum / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top