Johnny Cash – At Folsom Prison (Legacy Edition)

Johnny Cash - At Folsom Prison (Legacy Edition) Het moest er uiteraard van komen: twee jaar nadat Johnny Cash At San Quentin in driedelig pak – pardon, in een driedelige editie – verscheen, kunnen we de definitieve versie van die andere legendarische gevangenisplaat van the man in black aanschaffen. Is er ook werkelijk reden om dat te doen? We hebben tenslotte al drie of vier verschillende uitgaves in de kast staan. Buiten de afgedraaide lp hebben we de gecensureerde cd uit begin jaren negentig, de cd waar we Johnny Cash wel ‘hell’ en ‘shit’ horen zeggen (‘How does that grab you, Bob?’ voegt Johnny Cash de producer toe) en de uitgebreide cd die samen met At San Quentin verscheen. Er zijn drie redenen om toch maar de portemonnee te trekken voor deze Legacy Edition. Allereerst is er de bijgevoegde DVD die een documentaire bevat waarin getuigen aan het woord komen en er een meer dan een aardig beeld geschetst wordt van de opnames. Dan is er de tweede cd, waarop we het tweede, veel relaxtere, maar ook veel rommeliger concert kunnen horen dat voor de opnames gedaan werd. Een deel daarvan is met knip-en-plak-werk op de originele versie terecht gekomen. Maar de derde reden is de eerste cd. Hierop horen we het concert dat we al kennen, maar dan in z’n geheel. Dus inclusief afgekeurde tracks, inclusief de radiopresentator die het geheel aankondigt en inclusief (delen van?) de voorprogramma’s: Carl Perkins en The Stadler Brothers. Definitieve editie? Ik verdenk Columbia er ernstig van dat we over een jaar of wat ook de complete opnames van de voorprogramma’s voorgeschoteld krijgen. Maar die editie kopen we dan ook maar weer.


mij=Columbia / Universal

One comment

  1. Guy Sourbron

    De hierboven beschreven cd / dvd van Cash over Folsom prison kan ook dienen voor de cd/dvd van San Quentin nu gekocht on line bij Velvet Music NL. Hopelijk komen er nog meer dvd’s van Cash over zijn optreden in de gevangenissen.Altijd de moeite om te kopen zeker die dvd van San Quentin
    groetjes Guy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top